Здравейте,
при фактуриране на услуга на етажна собственост на даден адрес, кой трябва да се посочи като получател и с какви данни, при положение че получателят не е регистриран като сдружение и няма БУЛСТАТ? В договора за предоставяне на услуга е вписвано името на домоуправителя. Но забелязах, че във фактурите на ЕVN  за ток на общите части пише получател: Стълбище и изби, адрес гр. ....., нищо повече, няма булстат, няма име. Мислех във фактурите да вписвам името на домоуправителя и неговото ЕГН, но другите доставчици не практикуват така. Какво правим ако домоуправителя е частен и е ЕТ? Фактурата на него ли ще се издаде или на Етажната собственост? Благодаря Ви.
Здравейте колеги,
сблъсквали ли сте се със следния проблем:
работя с Ажур и ми се наложи да променя контировката на вече осчетоводена ф-ра за минал период. ДДС си е същото. Исках да променя само с-ката по дебита с друга сметка. За целта направих сторно през хронология и при проверка видях, че сторното е отишло и в дневника. Защо е станало така след като не съм посочила да минава пред Дневника по ДДС?
Благодаря Ви
Dalila Благодаря Ви за отговора
Здравейте колеги,
моля Ви за помощ. Имам лице назначено на ТД по чл.114. От това, което прочетох разбрах, че се дължат осигуровки само за ф. Пенсии, ф. ТЗПБ и ф. ЗО. В случая лицето е родено преди 1960 и е трудоустроено с над 50% неработоспособност. Не дължи ДОД. Проблема ми е, че в ТД пише че лицето работи по 2 часа на ден. ЗА НОЕМВРИ се получават 22 раб. дни х 2 часа = 44 часа. А според чл.114 е до 40 часа. Следва ли, че за НОЕМВРИ следва да се плати и ф. ОЗМ и ф. Безработица, а за декември 18 раб. дни х 2 часа= 36 часа - се плаща само ф. Пенсии + ЗО?
Благодаря Ви